Reiselivssatsing i Måsøy

Måsøy kommune har deltatt på årets store reiselivsmesse som i år gikk av stabelen i Tromsø. Les mer om reiselivssatsingen, og se bilder fra messa.
NTW Norwegian Travel Workshop 2005

Måsøy kommune v/Alfred Stabell og Havøysund Hotell v/Logen Karthigesan har deltatt på salgsmessen for reiseliv, NTW 18.-21. april. Innovasjon Norge står som arrangør for denne årlige messen som i år var lagt til Tromsø. Til disse messene inviteres norsk og internasjonalt reiseliv/selskaper, og messene legges opp som salgsmesser der de norske selskapene etter på forhånd avtalte møter presenterer sine produkter med sikte på kontraktsforhandlinger og salg. På messen deltok 336 norske selgere og 331 internasjonale kjøpere. 

messe  1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Måsøy ble reiselivstilbud i Havøysund og på øyene presentert, herunder bl.a.  overnattingstilbud, opplevelsestilbud som havfiske, jakt, Arctic View, Nasjonal Turistveg,  Hjelmsøystauren, Fruholmen fyr, museer, alternativ veg til Nordkapp. Til hvert møte var det avsatt 15 min, så det var helt avgjørende å raskt forstå kjøperens interesse og kulturområde. I tillegg var forhandlingsspråket engelsk som også var en utfordring. Våre deltakere hadde forberedt seg relativt godt og mener at dette gikk ganske greit.

Hva er oppnådd? Selv om salget var rettet mot 2006 var det noen selskaper som syntes vårt område var så interessant at de kjøpte 6 pakketurer for 2005 til Nordkapp via Havøysund.

messe  2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For 2006 er det gjort oppfølgingsavtaler med et 20 - tall selskaper fra følgende land: Norge, Danmark, Russland, Sveits, Østerrike, Tyskland, Nederland, England, Frankrike og Spania. Avtalene følges opp med ytterligere informasjon og tilbud ihht kjøpernes behov og ønsker. Ut fra erfaringer fra andre selgere har vi store forhåpninger til at flere av avtalene som for øvrig representerer et stort potensial, fører til salg, økt aktivitet og vekst i reiseliv som ny næring i kommunen.

messe  3

Skjema