Rockegalla

Samisk rapsuksess i Havøysund

Duolva Duottar, kjent fra TV2’s ”Norske talenter”, gjorde suksess hos de unge tilhørerne i Havøysund. Med hjelp fra ungdomssatsinga til politikerne i Måsøy, kunne kulturuka slå på stortromma. Det ble rockegalla med fem band i fem timer for ungdommen.
Rockegalla

Det ble nok et topparrangement i kulturuka i Måsøy. Mest populær ble avslutningsbandet Duolva Duottar. De lagde show med samisk rap. Rockegalla hadde musikk for enhver smak i fem timer i Polarhallen i Havøysund lørdag 7. juni. Rockegallaen var en del av kulturuka i Måsøy og var et rusfritt arrangement for ungdom fra 13 år og oppover.

 

 

   

Penger fra politikerne

Roy Arne Andersen ønsket velkommen til rockegallaen i Havøysund. Han er politiker og leder i oppvekstkomiteen i Måsøy. Han fortalte at i desember vedtok de å bevilge penger til ungdommen. Pengene blir brukt til dette arrangementet. Han håpet videre at dette ville inspirere unge rockemusikere som det er flere av i kommunen.

 

- Politikerne i kommunestyret har gitt dere en gave. Kommunestyret har gitt dere penger, og kulturkonsulent Lisbeth Seppola har gjort resten for å få dette i stand, fortalte Roy Arne Andersen.

 

 

Partyjoikens far

Det var to grupper fra Alta som åpnet rockegallaen. Tre Små Pønkere åpnet konserten. Gruppa kommer fra Alta og består av Esben Thomassen Andersen på trommer, Lise Mari Larsen, bass og vokal, og Silje Mari Amundsen på gitar og vokal. De spiller pønk. Det var skikkelig trøkk på musikken, og de fleste likte det de hørte.

 

Neste gruppe ut var Zymphelia. Gruppa består av Lene, Charlotte, Maiken, Rikard "Krølle" og Mikael. Dette var musikk du måtte lytte til. Det var rolig fin musikk med vekt på tekstene. Gruppa er inspirert av Damien Rice, Ani Difranco, Tom Mcrae, Tori Amos, og Ane Brun.

rOlfFa betegnes som ”Partyjoikens far”, og de kommer fra Karasjok. De joiker og synger på engelsk, norsk og samisk. Musikken fenget det unge publikumet i Havøysund. Gruppa fikk humøret opp blant tilhørerne og stemninga økte betraktelig i salen. Det var tydelig at flere hadde hørt denne musikken før. Mange sang med av hjertens lyst.

Noen ungdommer hadde funnet seg et bord bak i lokalet. To av dem går i syvende klasse, mens jentene er ett år yngre. Jentene var i følge med voksne på rockegallaen. Vi registrerte at de sprang litt fram og tilbake mellom bordet og scenen. Det var til tider litt godt å komme seg unna musikken. Morten og Sivert kunne fortelle at dette var supert, og de hadde sine klare meninger om hva som var bra.

 

- Så langt i konserten er det Tre små pønkere og rOlfFa som har vært best, fortalte Morten og Sivert.

 

Den fjerde gruppa ut var Creep Colony. Gruppa består av Jørn Eliassen, Robin Bang og Thomas Andersen. Dette ble ”tunge saker”. Mange lyttet til musikken deres til å begynne med, men mange valgte å ta seg en tur ut etter hvert. Det er allikevel noe som fenger med slik musikk. Det må være den tunge, monotone bankinga som enkelte lar seg fascinere av. 

 

Gammelrockere

At dette ble et flott arrangement, var det ikke tvil om. Alle som uttalte seg om opplegget var udelt positive. Utsagn som ”Dette er flott” og ”Dette er veldig bra”, var det som gikk igjen. Arrangementet var for de fra 13 år og oppover, men det var muligheter å komme inn dersom du var yngre og hadde følge av voksne.

 

Bakerst i en krok i lokalet, fant vi tre mannfolk som var godt over ungdomsalderen. De betegnet seg ikke som ”Gammelrockere”, men synes om musikken.  Hensikten med å være tilstede på rockegallaen var todelt; de ville høre på fin musikk, samtidig som de hadde noen håpefulle som de skulle passe på.

 

Robin Jørgensen syntes at initiativet med å få i stand konserten var flott, i tillegg fortalte han at dette er musikk han likte.

 

- Musikken er kjempefin, men det er ikke alt som faller i smak. Det blir til tider litt heavy, men da er det bare å gå ut, smilte Robin Jørgensen.

 

 

Høydepunktet

Da klokken passerte midnatt, kom kveldens høydepunkt på scenen. Duolva Duottar kommer fra Kautokeino og Masi og er en samisk rapgruppe. Gruppa består av Ole Mahtte Gaup, Ivan André Skum, Anne Inger Marit Buljo og Fred-René Øvergård Buljo. Gruppa har gjort rask suksess, og for de fleste av oss er de mest kjent fra TV2’s ”Norske Talenter” hvor de kom til finalen.

 

Det ble skikkelig show på scenen, og de unge raptilhørerne var helt med. Mot slutten fikk noen av de unge tilhørerne lov å komme opp på scenen for å danse til musikken.

 

Rockegalla
Duolva Duotta ble det mest populære bandet på rockegallaen. Ungdommen var helt med på den samiske rapen
Rockegalla
Tre Små Pønkere åpnet rockegallaen i Havøysund.
Rockegalla
Zymphelia spiller rolig musikk med vekt på tekstenes innhold
Rockegalla
Creep Colony fra Alta spilte ”heavy” musikk.
Rockegalla
rOlfFa betegnes som ”Partyjoikens far”
Rockegalla
Roy Arne Andersen, lokalpolitiker i Måsøy, har vært med på å bevilge penger til den historiske rockegallaen i Havøysund.
Rockegalla
Det unge publikumet i Havøysund var helt med.
Rockegalla
To jenter fikk de autografene de var ute etter.
Rockegalla
Det var Havøysund idrettslag, innebandygruppa, som hadde det praktiske av arrangementet. I kiosken ser vi Isabelle Pedersen.
Rockegalla
Sivert (til høyre) og Morten syntes at dette var topp.
Rockegalla
Robert Brockmann (fra venstre), Robin Jørgensen og Jarl Asbjørn Ellingsen synes at det meste av musikken var flott.

Skjema