Sjark sank i Snefjord

Sterk ising førte til at en fiskebåt i Snefjorden sank natt til torsdag. Temperaturen synker og vinder øker. Det meldes om frosne vannrør. Drosjene i Havøysund kjører kun akutturer.
Fra onsdag ettermiddag til torsdag morgen var det forholdsvis rolige vindforhold i Måsøy kommune. Vinden har økt på siden torsdag morgen klokken syv. I Snefjord er vindstyrken nå kl. 10.15 full storm - rundt 25 m/s. I kastene har det vært opp mot 32 m/s.

Fra Snefjord meldes det at en fiskebåt sank i natt. Båten lå i fortøyninga og det dannet seg mye is på båten. Eieren med hjelp også fra kommunens mann prøve flere ganger i løpet av ettermiddagen og kvelden å redde båten, men det viste seg å være umulig på grunn av været. Det er fare for at en annen sjark også vil synke på grunn av ising. En tredje båt er blitt sikret og tatt til land.

Videre opplyses det fra Snefjord om frosne vannrør, knuste vinduer og ødelagt bilvindu. Takstein og beslag er løsnet på Snefjord skole.

Fra Ingøya meldes det om mindre skader på offentlige bygg og vaktmesteren der sikrer det som kan sikres både mot vind og kulde. På Rolvsøy og Måsøy virker det som om det ikke er skader av vesentlig betydning.

I Havøysund er det flere mindre skader på hus og biler, samt frosne vannrør.

Drosjene sluttet å kjøre kl. 16.00 onsdag ettermiddag. Årsaken er at drosjene har fokus på sikkerheten til sjåfører og passasjerer. Akutt turer vil bli tatt.

Skjema