Polariscup 030_150x113

Sølv og bronse i fotball

Småjentene og småguttene gjorde en fabelaktig innsats i Polariscup 2008 i fotball i Lakselv. Det ble sølv til jentene og bronse til guttene. Jentene fikk i tillegg Fair Play pokalen for alle jentelagene. Ingen av lagene tapte en eneste kamp. Hvorfor ble det da ikke turneringsseier?

Småjentene og småguttene kom hjem til Havøysund med sølvmedaljer, bronsemedaljer, pokal for 2. plass, pokal for 3. plass og pokal for Fair Play. Småjentene fikk 2. plass i Polariscup’en i fotball i Lakselv, mens småguttene fikk 3. plass. I tillegg fikk jentene Fair Play prisen i jenteklassen.

 

Turneringa var ikke uten dramatikk for lagene fra Havøysund. Ingen av lagene tapte en eneste kamp. Småguttelaget spilte to uavgjorte kamper, mens de vant resten av kampene. Småjentene spilte en uavgjort og vant resten. Dette skulle tilsi at lagene skulle bli best.

 

Småguttene spilte uavgjort mot Honningsvåg i semifinalen. Resultatet var fortsatt uavgjort etter ekstraomgangen. Lagene skulle da skilles på antall hjørnespark, men det var også likt. Resultatet ble loddtrekning som småguttene fra Havøysund tapte. Hadde de vunnet loddtrekninga hadde det blitt finale. Det ble bronsefinale på guttene som de vant 3-1 over Hesseng.

 

Småjentene opplevde den samme dramatikken. De kom til finalen og spilte mot Avju. Kampen var svært jevn med sjanser til begge lagene. Etter full tid var stillingen 1-1. Dermed ble det ekstraomganger og hvert lag fikk et hjørnespark. Det betydde loddtrekning som ikke gikk i Havøysund sin favør. Jentene tapte altså finalen på loddtrekning.

 

Småguttene og småjentene mener at det ikke var rettferdig at de skulle ”tape” på loddtrekning, men slik er reglene.

 

Etter hvert skøyet de med at de nå må hjem for å trene på loddtrekning.

 

Polariscup 030_650x488
Småguttene og småjentene fra Havøysund med medaljer og pokaler.

For å piffe opp stemninga under Polariscup’en, stilte supporterklubben til Havøysund opp. Lederen i supportergjengen, Marthe Stabell, fikk skikkelig opp stemninga i hallen. At supporterklubben stilte opp, betydde mye for spillerne og de giret skikkelig opp tempoet under heiaropene. Vi klarte dessverre ikke å få med navnet på supporterklubben, men vi håper at lederen snart vil offentliggjøre det.

 

Det er lenge siden at lag fra fotballgruppa til Havøysund idrettslag har kommet hjem med så mange og gode plasseringer fra en slik turnering, kan lederen i fotballgruppa Roy Arne Andersen fortelle. Han gratulerer lagene, spesielt spillerne, med den flotte innsatsen og de gode resultatene.

 

Her her litt kampfakta. Småjentene var inndelt i to avdelinger med i alt syv lag. Resultatene for småjentene ble slik i innledende kamper: Havøysund-Hif/Stein 1-0. Havøysund-Porsanger 2-0. Havøysund-Porsanger 3-1. Havøysund – Hif/Stein 2-0. Havøysund vant dermed sin avdeling og gikk videre til semifinalen.

 

I semifinalen spilte Havøysund mot Hesseng og vant 1-0. I finalen møtte Havøysund Avju og resultatet ble 1-1 også etter ekstraomgang. Det ble dermed loddtrekning. Avju vant loddtrekning og fikk førstepremien, mens Havøyjentene fikk sølv.

 

Målscorere: Nora Olli Johansen 6 mål, Martine Stabell 3 og Bertine Nilsen 1.

 

Småguttene var inndelt i tre avdelinger med til sammen tolv lag. Resultatene for småguttene ble slik i innledende kamper: Havøysund-Hif/Stein 6-0, Havøysund-Porsanger 4-0, Havøysund-Sørild 1-1. Havøysund vant sin avdeling.

 

I semifinale spilte Havøysund mot Honningsvåg og resultatet ble 0-0 også etter ekstraomganger. Honningsvåg vant loddtrekningen og gikk til finalen, mens Havøysund gikk til bronsefinalen. I bronsefinale møtte Havøysund Hesseng og de vant 3-1. Havøysund fikk dermed tredjeplass og bronsemedaljer.

 

Målscorere: Isak Leonhardsen 5 mål, Petter Mathisen 3, David Olsen 2, Amund Stabell 2, Ruben Henriksen 1 og Henrik Olli Johansen 1.

 

Jentekolasj
Småjentelaget i aksjon.
småguttekolasj
Småguttelaget.
Duskedame_650x488
Supporterklubbens leder, Marthe Stabell, fikk opp stemninga i hallen.

Skjema