Forsiden/Politikk/Ordførerens hjørne
ordførers bild ejuni 2017

SOLSNU

Det begynner å bli en lang stund siden du kunne lese nytt fra ordføreren. Ikke siden 3. mars.

I mellomtiden har jeg vært fraværende på grunn av sykdom. Jeg er nå tilbake i ordførerstolen, men foreløpig bare i halv stilling. Det tror jeg kommer til å gå bra all den stund sommeren er en roligere tid uten alt for mange møter og mindre reisevirksomhet.

 

Mye har skjedd i kommunen siden sist. Blant annet er det kommet mange nye ansikter både i kommuneadministrasjonen og i det private næringsliv. Vi ønsker alle nye ansikt hjertelig velkommen og håper de trives og integreres så godt at de blir her til pensjonsalderen innhenter hver og en.

Dette har også resultert i at folketallet igjen er stigende etter å ha vært på minussiden en liten stund.

Det er et tegn på at det går den rette veien.

 

Under kommunestyremøtet i forrige uke kunne administrasjonen for første gang på mange år legge frem et regnskapsresultat i pluss. Dette gir oss større handlefrihet samtidig som Robek-spøkelset holder seg på lang avstand. Dette er også et tegn på at det går den rette veien.

 

Også denne sommeren/høsten vil det bli en del veiarbeid i Havøysund. Søndregata og Storvannsveien skal ferdigstilles, samtidig som Hjelmsøyveien og Raschveien skal utbedres både med vann, avløp og nytt veidekke. Dette vil nok by på trafikale utfordringer, og jeg ber om at trafikantene viser forståelse under anleggsperioden.

 

8 av kommunens ungdommer er nå i gang med sommerens ungdomsfiske. Dette gjennomføres slik at de er en dag i bua for å egne lina og neste dag på sjøen. Her vanker det både sjøsyke og litt skjelvende knær når bølgene er litt høye, men det er dette som gjør ungdom til barske sjømenn! Tiltaket er ment som et rekruttering overfor ungdom til fiskeryrket. Lykke til og skitt fiske.

 

I skivende stund er det ikke noe nytt å fortelle om situasjonen på Ingøy, men vi både håper og tror at det blir en løsning om ikke så alt for lenge. Vi krysser fingerer og tær.

 

Jeg har tidligere kommentert dette med hundebæsj, og ser ikke at dette har bedret seg noe vesentlig. Det som gjør størst negativt inntrykk er når hundeeierne putter bæsjen i posen for så å la den ligge igjen i naturen og i veikanten. Dette bør alle forstå gjør situasjonen enda verre. Det tar mange år før en slik plastpose brytes ned i naturen. Kanskje på tide å innføre en hundeskatt for å dekke utgiftene til «renhold»?

Dette gjelder for så vidt også annen forsøpling. Skal vi sammen bli enige om at vår kommune skal bli den reneste i landet og at vi ikke skal kaste søppel i naturen?

 

Kommende fredag er det St. Hans-aften og solen er igjen på sitt høyeste. Skoleåret er slutt og vinteren, som denne gang vært veldig lang, er endelig over. Nå er det å håpe på at godværet og sommervarmen kommer snikende også til oss.

Vi vet jo at når solen snur er det sommertid hos oss og at vi da våkner til fuglekvitter glad og lett til sinns.

 

Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer.

 

Hilsen Gudleif

Skjema