Korps1

Sparebank1 åpnet pengesekken til skolekorpset

Banksjefen i Havøysund hadde tatt spanderbuksa på seg da han gikk på korpskonsert i Havøysund. Sjekken han hadde med var så stor og tung at han så vidt klarte å bære den.

Skolekorpset i Havøysund hadde invitert til en aldri så liten korpskonsert på tirsdag. Hensikten var å presentere korpset og 45 glade musikanter. Samtidig så korpsstyret en anledning til å samle inn noen sårt tiltrengte kroner.


Nærmere 80 voksne betalte gladelig  20 kroner hver for å høre på korpset. I tillegg var det mulig å få kjøpt brus, kaffe og kaker. Køen for å kjøpe lynlodd var lang. Det samme var køen for å kjøpe lodd på bøker.


Kronene rullet inn og  flere skulle det bli…

 

Hilde Mathisen, nyvalgt leder i Havøysund skolekorps, ble litt paff da banksjefen i Sparebank1 Nord-Norges filial i Havøysund, Einar Melbø, tok ordet på korpskonserten. Under armen hadde han en sjekk så stor og tung at han så vidt klarte å bære den.

 

Korpset hadde søkt på midler fra bankens kulturfond, og Einar kunne overrekke Hilde 75 tusen blanke kroner til 45 glade korpsmedlemmer i Havøysund skolekorps. Overrekkelsen skjedde med øredøvende trampeklapp fra salen.

 

Hilde, som etter hvert ble blank i øyekroken, takket og bukket for pengene og sa at de skal brukes på instrumenter og uniformer.

 

"Jeg har alltid drømt om å få en slik stor sjekk, og det beste av alt er at sjekken er til skolekorpset i Havøysund", sa hun med et kjempesmil.


Korps

 

 

 

 

 

 

 


 

På bildet ser vi (fra venstre) Hilde Mathisen, Einar Melbø og Evy Stabell.

Skjema