IMG_0163_150x113

Spesielt og praktisk fra turistvegprosjektet

Rasteplassene i Lillefjord og i Snefjord ble åpnet mandag 26. juni. En noe søkende arkitekt gikk smilende rundt og lyttet til hva folk hadde å si.
IMG_0163_150x113

En stolt prosjektleder Hjalmar Steinnes i turistvegprosjektet kunne ønske alle velkommen til åpningen av rasteplassene i Lillefjord og i Snefjord mandag 26. juni. Det var mange inviterte og besøkende på åpningen. Blant annet observerte vi to stolte ordførere og en arkitekt som smilende gikk rundt og lyttet til hva folk hadde å si.

Die Gavleknaben spilte. Som de alltid gjør ved spesielle anledninger, hadde de komponert to nye sanger – ”Rasteplassen i Lillefjord” og ”Rasteplassen i Snefjord”.

En aldri så liten demper ble det på arrangementet da himmelen åpnet seg og det høljet ned. Hva gjorde vel det når de inviterte fikk nydelig mat og etter hvert varmen i kroppen inne på Utkanten kafé i Snefjord

Den unge arkitekten Camilla Langeland er mennesket bak rasteplassene i Lillefjord og i Snefjord. Det skal være spesielt det som etableres langs vegen, og det er spesielt det hun har tegnet.  

Arkitekten har klart å skape kraftige meningsytringer om rasteboksene i Snefjord. Noen vil ha dem fjernet, mens andre synes de er fantastiske. Et godt råd kan være å bruke litt tid inne i rasteboksen - sett deg ned, slapp av, tenk, lytt... De er verdt et besøk.

Rasteplassen i Lillefjord vil treffe de flestes hjerter. Dette kommer de besøkende til å like. En elegant kombinasjon av det spesielle og det praktiske. Sitteplassene er oppe på brua. Det er ikke bord, så kaffekoppen og matpakken må du sette ved siden av deg. Du vil her besøke en frodig dal i et ellers så værhardt strøk. Du kan ta deg en tur over brua og opp i dalen for å se Lillefjordfossen og sette deg ned å slappe av på kjærlighetsbenken.

Det spesielle koster. Rasteplassen i Lillefjord koster nærmere 4 millioner kroner. Det er blant annet ført vann og strøm til stedet.

IMG_0164_530x398
Rasteplassen i Lillefjord har en stor parkeringsplass, grøntområde, bro med sitteplasser og toalett. Oppe i dalen er kjærlighetsbenken.
IMG_0169_531x398
Prosjektlederen Hjalmar Steinnes ønsker alle hjertelig velkommen i regnværet.
IMG_0173_531x398
Regionsjef i Statens Vegvesen Torbjørn Naimak åpner rasteplassen, mens ordførerne i Måsøy og i Kvalsund fortvilt prøver å holde vind og regn borte.
IMG_0183_530x398
Ingalill Olsen, ordfører i Måsøy, åpner rasteplassen i Snefjord. Per Ivar Harila og Bjørg-Anita Joki holder snora.
IMG_0179_531x398
...kjærlighetsbenk i Lillefjord og kjærlighetsboks i Snefjord... Lill-Iren og Logen fant hverandre i boksen. Arkitekt Camilla Langeland følger med på åpninga. (For ordens skyld, LIll-Iren og Logen stilte opp på fotografens oppfordring)
IMG_0185_530x398
Christina (t.v.)og Henry Mathisen fra Snefjord roser arkitekten. Christina har likt rasteboksene fra første dag og bruker dem ofte.
IMG_0187_530x398
Die Gavleknaben med de for anledningen nykomponerte sangene ”Rasteplassen i Lillefjord” og ”Rasteplassen i Snefjord”.

Skjema