Sterk kritikk av Innovasjon Finnmark

Måsøy kommune fikk avslag på søknad om 2 millioner kroner til klippfisktørkeri. Ordføreren anker saken til kommunalministeren. Innovasjon Finnmark setter av 2 millioner kroner til et ukjent prosjekt i Måsøy for å skape varige arbeidsplasser.

Måsøy kommune søkte Innovasjon Norge Finnmark gjennom sitt selskap Måsøy Industrieiendom KF om 2 millioner kr fra 75 million kr potten (”Ernapengene”) som er avsatt av Stortinget til opprettelse av varige arbeidsplasser i Finnmark. Søknaden gjaldt bygging av klippfisktørkeri i Havøysund.

Innovasjon Finnmark avslo søknaden i møte 23. juni.

 

Ordfører Ingalill Olsen godtar ikke avslaget på bakgrunn av de føringer som er lagt i saken, samt de lovnader direktør Stein Mathisen i Innovasjon Finnmark har gitt Måsøy kommune. Ordføreren anker saken til departementet.

 

Ordføreren i Måsøy ber Kommunalministeren griper inn i hvordan de 75 millioner som er tildelt Finnmark blir disponert og at Måsøy kommunes anke blir tatt til følge.

 

Måsøy komme anser Fløttens-utvalgets viktige arbeid som bortkastet siden det ikke blir fulgt opp av IN Finnmark. Måsøy kommune ber om et møte med kommunalminister Åslaug Haga for å drøfte og avklare denne situasjonen.

 

 

Videre heter det i avslaget fra Innovasjon Finnmark at:

 

”IN har satt av 2,0 mill kr til etablering av nye arbeidsplasser i Måsøy. Arbeidet med dette fortsetter.”

 

Innovasjon Finnmark har tydeligvis igangsatt et prosjekt hvor Måsøy kommune ikke er involvert. I et brev sendt til Innovasjon Finnmark ber ordføreren om en avklaring av hva dette betyr.

 

Ordføreren er ikke kjent med at IN har noe arbeid i gang knyttet til å etablere nye arbeidsplasser i Måsøy. Dette er et svært viktig felt for Måsøy kommune og ordføreren ber om å bli orientert.

 

Ordføreren viser til at det er gjennom arbeidet til Måsøy kommune at det er blitt skapt varige arbeidsplasser i Måsøy kommune.

 

Måsøy kommune ønsker en  redegjørelse av hvilke arbeidsplasser som kan være støtteberettiget i Måsøy, og hvem IN har samarbeid med, samt om det er forventet fra IN at Måsøy kommune har noen som helst rolle i dette arbeidet.

 

 

Skjema