skade_ingress

Stormen fortsetter

Flere innbyggere har flyttet ut av husene sine. Det er ingen personskader melder kommunelegen. Kommunen har høynet beredskap. Se bilder.
Det virker som om vinden har gjort størst skader i Lomvannområdet og i Hallvika i Havøysund. Vinden tok en pipe i Hallvika og deler av pipa og deler av taket på et hus opp i Lomvannsområdet. En av de største skaden er et takoverbygg i Hallvika som ble tatt av vinden. Da taket ble tatt, gjorde det skader på hovedhuset også. Beboeren i huset har måttet flyttet ut.

skade tak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måsøy kommune har fått melding om svært sterk vind i Hallvika i går og i natt. Enkelte mener at det er den sterkeste de har opplevd.

Kommuneledelsen har vært i kontakt med kommunelegen. Det er heldigvis ingen personskader.

Havnesjefen melder om knuste ruter og oppryddingsarbeider. På havnebygget er noen mindre vinduer ødelagt og det er en del paller og andre løse gjenstander som er tatt av vinden. Det er mye ising på flytebryggene og båtene der. Eierne er varslet for å sikre båtene bedre og å fjerne isen.

Beboerne i tre kommunale rekkehusleiligheter flyttet ut etter at ståltaket ble tatt av vinden. En garasje i Lomvannsområdet fikk porten trykt inn. Det medførte at bilen inne i garasjen fikk skader på karosseriet og ødelagt bakvinduet.

skade bil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det meldes generelt om mange ødelagte bilvinduer, vindusruter på hus, gjerder, legjerder, parabolanlegg og spesielt mange takskader.

Det er skader på flere bedrifter. Blant annet er det skader på  hotellet, blant annet på tak og på gjerdene.

Kommuneledelsen har hatt kontakt med lensmannskontoret vedrørende uværet. Lensmannskontoret er blant annet helt enig i avgjørelsen om å holde skolen og barnehagen stengt i Havøysund.  Det er første gangen siden storstormen i 1995 at skolen har måttet stenge. I 1995 var det blant annet skader på 250 hus, skoletaket ble tatt av vinden og et hus ble totalt ødelagt.

skade leilighet tak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den kommunale kriseleden hadde møte i går ettermiddag kl. 15.15 og skal ha et nytt møte i dag kl. 11.00. I går ble situasjonen vurdert og beredskapstiltak ble iverksatt. Det er økt beredskap innenfor pleie- og omsorgstjenesten, spesielt med hensyn til eldre hjemmeboende. Teknisk vakt gjennomfører jevnlige kontroller i Havøysund.

Måsøy kommune oppfordrer fortsatt folk til å holde seg innendørs så lenge stormen varer. Årsaken er at vinden kaster opp løse gjenstander og småstein.

skade skillevegg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inge, Tom og Freddy fra teknisk etat har mye arbeid å gjøre med å rette opp skader på kommunale bygg.

Foto: Roy Allan Hansen

Skjema