Stormens herjinger

Tirsdagen har vært preget av kraftig vind i hele kommunen. Det meldes om vindstyrke på full til sterk storm. I kastene har det vært orkan. Det meldes om mange ødeleggelser.
Både i Snefjord og Havøysund ble det tidlig ettermiddag meldt om vindstyrke på mellom 40 og 45 m/s i kastene. Det betyr at vinden har hatt orkans styrke.

Tidlig på dagen var det mange løse gjenstander som ble tatt av vinden. Kommunen oppfordret folk om å holde seg inne og å sikre løse gjenstander. Teknisk etat har hatt kjørende vakt i Havøysund tirsdag kveld, og det meldes om at folk har fulgt oppfordringen.

Mange biler har fått skader. Det er ca. tyve biler som har fått vinduene ødelagt. I tillegg meldes det at en campingvogn ble tatt av vinden.

Mange hus har fått skader. Spesielt har det gått ut over takene. En rekkehusleilighet i Havøysund har fått ståltaket på den ene siden av taket flerret av. Flere av beboerne i rekka har flyttet ut. I tillegg meldes det om skader på dører, gjerder, levegger og parabolanlegg. På de kommunale eiendommene er det meldt om skader på en rekkehusleiIighet i Lomvannsveien, Fjellveien 1 og på eldreboligene.

Drosjene sluttet å kjøre tidlig på ettermiddagen. Havøysund skole måtte sende elevene hjem i privatbiler. Foreldrene stilte villig opp og alle kom seg velberget hjem.

Flere hus har hatt problemer med strøminntaket og noen hus har ikke hatt strøm i perioder av dagen.

Det er hittil ikke meldt om skader på båter i havna.


I Havøysund har det i kveld vært en periode med mindre vind. I 23-tiden økte vinden kraftig.

Dersom vinden fortsetter med samme styrke i morgen, vil rektor og barnehagestyrer i morgen tidlig vurdere om skolen og barnehagen skal holde stengt. Hvis det blir aktuelt med stenging, vil melding bli lagt ut på hjemmesiden og sendt ut via NRK radio.

Skjema