lhl6_ingressbilde

Svetten siler

Arne Willy Jensen i LHL i Havøysund driver medlemmene hardt, men har hjerte og kropp i fokus.
Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke sin lokalforening  i Havøysund har hatt trening for sine medlemmer i flere år. Ildsjelen bak opplegget, Arne Willy Jensen, sier at interessen for opplegget har vært økende den siste tida. Medlemmene har trening to ganger i uka - mandag og onsdag, og nærmere førti stykker benytter seg av tilbudet.

Treningen foregår på samfunnshuset i Havøysund. Noen ganger blir det nesten for  mange tilstede på treningsøktene. På det meste har det vært 32 stykker tilstede på en gang, men da er det plassmangel og gruppa kunne ha tenkt seg et større lokale.

Arne Willy Jensen er instruktør og den som tar jobben mest alvorlig, dersom en skal legge svetten til grunn for innsatsen. Han er drivende våt.

-Det eneste negative med trimmen er at en blir så svett, sier han med et glimt i øyet.

LHL-gruppa har et godt samarbeid med legene i Måsøy kommune. Kommunelegen nærmest beordrer pasienter til å følge LHL -treningen. Denne treninga sparer samfunnet for mange kroner, da noen sikkert ville hatt behov for opptrening andre steder.

Det stilles strenge krav til å være instruktør for LHL-hjertetrimmen. Arne Willy var på to kurs i 2001 for å bli instruktør. Trimmen startet opp i 2002, samtidig som Arne Willy tok to nye kurs. Da trimmen startet var det 6-7 stykker tilstede. Interessen har økt og mange unge er kommet til. Nå er det deltakere fra 30 til 77 år.

Lokallaget har også fokusert på opplæring av nye instruktører. I 2004 ble  to nye instruktører utdannet; Inger-Marie Strande og Signy Sedeniussen. Det er ønskelig at flere tar instruktør utdanninga, ikke bare i Havøysund, men i hele Finnmark. Trimmen  er sunn, moro og sosial.

Opplegget som følges er lagd i samarbeid med  NIF - Norges Idrettsforbund - og LHL-sentralt.. Lokalt har foreninga fått tilskudd for å kjøpe inn nødvendig utstyr.

-Treninga er godt betalt, sier Arne Willy tilslutt, null kroner, men mye helse.

lhl 1
































lhl 2






























lhl 3





























lhl 4

































lhl 5


























lhl 6

Skjema