Sveinung lite

Thule Vital - nytt treningssenter

Thule Vital er navnet på det nye treningssenteret i Havøysund som åpner over påska. Det vil bli 23 treningsstasjoner, samt muligheter for Highland Games eller Strong Man-øvelser. Etter hvert vil det gis tilbud innen kampsport. Det er Highland Games-legenden Sveinung Tangstad som står bak tilbudet.
- Thule Vital handler om kraft og vitalitet mot det ytterste nord, forteller han.
Sveinung lite

Det skal være 23 stasjoner på treningssenteret. I dag er 17 stasjoner på plass. Alt i alt er det to tonn vekter i treningslokalet. Det er ingen tvil om at dette er utstyr som tåler en støyt.  I tillegg vil det være et eget rom for utstyr som brukes i Highland Games eller Strong Man. Det vil også bli gitt tilbud innen kampsport.

 

- Allsidig trening er viktig, poengterer Sveinung.

 

Uansett fysiske forutsetninger kan alle delta, og det vil bli gitt riktig veiledning til alle. Treningsopplegg for alle som deltar vil bli utarbeidet. Alle vil bli fulgt opp, noe som spesielt er viktig i den første perioden i treningsopplegget. De yngste vil hele tiden følges opp med veiledning.  Det har allerede vært nærmere femti stykker innom for å prøve seg eller bare for å slå av en prat.   

 

Det er Sveinung Tangstad og Espen Olsen som vil være veiledere ved treningssenteret. Begge har lang erfaring som instruktører. Sveinung har svært lang erfaring. Espen har vært hovedtrener og instruktør i Bergen i mange år, i tillegg har han hatt egen klubb i Arna fra 1992.

 

- Her i Havøysund har vi startet en egen klubb som heter Måsøy Kraftsport Klubb, forteller Sveinung.  Det vil bli to klubbtreninger per uke. Nærmere informasjon om dette tilbudet kommer senere.

 

- Inntil videre kan folk stikke innom når  vi er her oppe, sier Sveinung, treningssenteret vil offisielt åpne etter påske.

 

Prisen blir kr. 2.000 for resten av året, men det vil være mulig å betale for kortere perioder. For mer informasjon, kontakt Svein Tangstad på telefon 45245385. Det nye treningssenteret er i Øytunbygget i de gamle biblioteklokalene.

 

 

Foran speilveggen_650x433
Sveinung og Espen foran speilveggen.
Sveing og steinene_650x681
Sveingung med Highland Games-steinene.
geir Johnny Brochmann_650x433
Geir Johnny Brochmann stakk innom. Han skal begynne å trene på det nye treningssenteret.
Treningsstudioet1_650x433
Her ser vi endel av utstyret på senteret.
Treningsstudioet2_650x433
Det skal være ialt 23 treningsstasjoner.

Skjema