Juleshow 2008

Trimjuleshow

Det var trim i alle varianter som var i fokus da Havøysund Musikkforening leverte årets juleshow til nærmere 350 tilhørere. Juleshowet ”Sånn kainn det g兔 ble gjennomført med treffende tekster, kjempeflott musikk og ikke minst veltrimmede artister.

Det har gått en alvorlig trim- og velværebølge over Havøysund det siste halve året. Det har blitt avholdt kurs i latteryoga, et nytt treningssenter driver styrketrening, det sykles, det er muligheter å få oppstamming ved hjelp av strøm og ikke minst er det mulig å kjøpe piller og pulver for å holde seg i form.

 

Musikkforeningas veldreide artister fremførte flere numre som understreket dette. Trimnumrene toppet seg da en gjest hos en av stedets frisører fikk høyspentstrøm både her og der gjennom kroppen. Avslutningsnummeret var selvfølgelig kveldens høydepunkt. På melodien Oro Jaska Beana til The Blacksheeps sang musikkforeninga:

 

- Har du vært å træna, æ har vært å træna.  

 

Kommunen har en væreier. Væreieren bor i Havøysund, men eier Gåsnes på Ingøya. Han har solgt fiskebåtene sine og bygd opp et turistsenter på Gåsnes. Det nytter ikke å gå i slogkjeledress når en skal huse fine tyske fisketurister.

 

- Æ vil ha ny-look sjarm, sang musikkforeninga, så fortreffelig.

 

Olsenrederiet flyttet sin virksomhet ut av kommunen for noen år siden. Nesten midt på torget i Havøysund står sjåen etter bedriften til forfall og til forargelse for de fleste. Det er lansert flere ideer hva området kan brukes til. En aktiv kulturkonsulent i Måsøy mener at sjåen skal bli det nye kulturhuset. Bygninga skal selvfølgelig hete Måsøy Kul Thule Huset.

 

- Alt han sier renne bort i sand, det eneste han kan er fiske og båter, ble det sagt om fiskebåtrederen som ikke har ryddet opp etter seg i Havøysund.

 

Havøysund musikkforening har de siste årene også beveget seg ut av kommunen når de fremfører sitt andre juledags show i Havøysund. Vi fikk blant annet høre om granatletinga i Lakselv, Rimi-Hagens sparetips, sametingspresidentens sykkeltur mellom Trondheim og Oslo og ordførerens opplæring i Tverrelvdal-engelsk. Det gikk ikke upåaktet hen at kommunen har fått mange millioner til rassikring og mudring, men under ”Kommune Joker Nord” forsvant alle pengene til Altas nye badeland og katedral og til diverse tiltak i Hammerfest.

 

- Det er viktig å dele med de andre kommunene, mente musikkforeninga.

 

Kommunens to fremste politikere ble behørig vurdert. Ingalill Olsen og Anne Karin Olli ble trekt frem ved en rekke anledninger. I en paneldebatt ble det mye prat om høyhælede sko, trim og det glade livet i Oslo.

 

- Dere er skikkelige politikere. Det går ikke an å få et vettig ord ut av dere, avsluttet debattlederen.

 

Musikkforeninga framfører to forestillinger. Den første forestillinga er en familieforestilling. Det er festforestillinga klokken 20.00 som trekker de fleste tilhørerne. På denne forestillinga er det først musikkshow og deretter fest. Musikkforeninga lager ikke revy understreker de. Det er et musikkshow, og musikken er utrolig flott. Den er tilrettelagt av musikkforeningas Alfred Stabell.

 

 

Juleshow 2008
Atle Fredriksen har vært å fått oppstramming hos en av stedets frisører.
Juleshow 2008
Bjørn Harald Olsen står på hender for å få brystkassa på rett plass. Etter et sekund på beina sier det svupp, så er brystkassa nede igjen.
Juleshow 2008
Til den flotte melodien Oro Jaska Beana avsluttet musikkforeninga forrykende med ”Har du vært å træna?”
Juleshow 2008
Reinen på Rolvsøya ble behørig kommentert. Her var det snakk om erstatning.
Juleshow 2008
Alle pengene som skulle gå til rassikring, måtte deles med de to største kommunene i vest; Alta og Hammerfest.
Juleshow 2008
Det var ingen nerver å spore hos de to yngste aktørene Marthe og Kristine Stabell.
Juleshow 2008
Disse veldreide kroppene gjorde suksess på juleshowet i Havøysund. Fra venstre Johnny Wulvik, Bjørn Harald Olsen og Bernt Sjursen.

Skjema