Tufjord_145x109

Tufjord

Innbyggerne i Tønsberg ga stedet Tufjord uvurderlig hjelp i forbindelse med oppbyggingen etter 2. verdenskrig. Det ble samlet inn over 100.000 kr. som gikk med til innkjøp av bygningsmaterialer m.m.

(Etter dagens kroneverdi ville summen utgjort omkring 2 millioner!) Dette er en historie – kanskje ikke så veldig kjent for oss som bor i Måsøy.

– som ble behørig markert med et jubileum i Tønsberg forrige helg, og som bla. ordføreren var invitert til å delta på. Det hele startet med byvandring, hvor vi som ikke hadde besøkt Tønsberg før, fikk litt kjennskap til byens historie. (Denne foregikk i strålende vær og opp mot 20 varmegrader så sent i september.) Etterpå var det jubileumsforestilling i Tønsberg og Nøtterøys flotte og nye bibliotek, hvor historien om Tufjord og gjenreisingen ble fortalt og presentert i et flott lysbildeshow. Byen har også utgitt en flott brosjyre; «En fantastisk og nesten glemt historie», som omfatter bilder og tekstmaterialer fra denne tiden. Denne kan du se på Måsøy museum. Kvelden ble avsluttet med festmiddag og taler.

Takk til Tønsberg kommune for ei strålende helg og for at dere har tatt vare på «vår» historie.

Det ble også tid til å diskutere kommunesammenslåing med kommunens ordfører Petter Berg (se bildet), uten at vi skrev under noen avtale!

 

Du kan lese artikkel "70 år siden Tønsberg hjalp ukjent fiskevær i Finnmark - Det er ganske fantastisk" som var i Tønsberg Blad her

 

Svømmebassenget har til nå vært stengt på grunn av tekniske problemer. Fra teknisk etat får jeg opplyst at problemene nå skal være løst, slik at elevene etter all sannsynlighet kan ta bassenget i bruk etter høstferien som starter kommende uke.

 

Samtidig som en flott septembermåned var i ferd med å ebbe ut, kom den første høststormen.

Den var behørig varslet flere dager forut både gjennom TV, radio og aviser, så vi hadde god tid på oss til å ta alle nødvendige forholdsregler. Noe vi selvsagt gjør bestandig når uværet bryter løs her hos oss. Det som kom var allikevel ikke mere enn vi er vant med på denne tiden, og vi unngikk også denne gang skader.

 

Fredag morgen våknet vi til et tynt snødekke på fjelltoppene. Det betyr at vi snart må legge om til vinterdekk dersom vi skal kjøre over fjellovergangene. Men selv om snøen er kommet er det allikevel ikke for sent å plukke tyttebær. Den tåler både snø og frost over en viss periode, så det er bare å «hanke inn» i bøtter og spann slik at det blir trollkrem til søndagsdessert.

 

Spørsmålet om hvem som blir ordfører i kommunen vår er fortsatt ikke avklart, men jeg regner med at eventuelle forhandlinger mellom partiene vil kunne være sluttført i løpet av neste uke.

 

Om du som har reist fra kommunen tidligere nå kan tenke deg å komme tilbake, er det flere ledige stillinger innen helsesektoren som skal dekkes opp. Det hadde vært ekstra hyggelig om nettopp DU flyttet tilbake til oss og besatte en av de ledige stillingene.

 

Jeg ønsker alle dere en skikkelig flott helg og kommende uke.

 

Hilsen Gudleif

Tufjord_540x405.jpg

Skjema