tufjordbygget_150x113

Tufjordbruket - Goliat mot David

Lørdag 4. november hadde NRK Dagsrevyen et innslag om etableringen av Tufjordbruket. Tufjordbruket vil ha en enormt stor produksjon. Anlegget vil kunne produsere like mye på en uke som anlegget i Akkarfjord gjør på ett helt år.

I NRK Dagsrevyen lørdag 4. november ble det stilt spørsmål om hvilken innvirkning etableringen i Tufjord vil ha på små fiskebruk i området. Tufjordbruket ble i denne sammenheng sammenlignet med bruket i Akkarfjord. Tufjordbruket vil løpet av en uke produsere like mye som anlegget i Akkarfjord gjør på et helt år.

 

Akkarfjord er en mygg i norsk fiskerinæring, ble det sagt på NRK Dagsrevyen. Det vil bli stor råstoffkonkurranse, og Akkarfjords kamp mot Tufjordbruket blir en kamp som ble sammenlignet med Davids kamp mot Goliat.

 

Fiskerne som ble intervjuet sa at de ville levere der de fikk best pris. I tillegg ble det lovt både ferske brød og boblebad i Tufjord.

Fjordlaks AS og Anders Pedersen skal bygge et to og halvt etasjers fiskeindustribygg i Tufjord. De to første etasjene er på til sammen 7200 kvm. I tredje etasje skal det bli 21 hybler med plass til 42 personer.Flytebrygga er allerede kommet på kai i Tufjord. Den er 200 meter og skal gi plass til mellom 40 og 100 båter. Det skal bygges velferd hvor ansatte på bruket og fiskerne blant annet vil kunne få seg mat og annen proviant.

tufjordkai_550x413
I tilknytning til anlegget er det bygd en kai på nærmere 110 meter.
tufjordbygget_550x413
Tufjordbruket tar form. Anlegget har en grunnflate på 3600 kvadratmeter.

Skjema