Turistvegen til Havøysund

Mandag 26.juni skal det være offisiell åpning av to rasteplasser i Lillefjord og i Snefjord, men hva skjer videre i prosessen ?

Havøysund – "Mot det ytterste Nord"
Den fremtidige Nasjonale turistvegen Havøysund blir med godkjent status Norges nordligste Nasjonale turistveg. "Mot det ytterste Nord" er den overordnede karakteristikk på turistvegen og skal markere dens ekslusivitet og særpreg i forhold til de andre Nasjonale turistvegene.
Eksponeringsprofilen tar utgangspunkt i at vegen ut til Havøysund ender omtrent så langt nord som man kan komme i Norge, og at strekningen fortsetter ut til øyene Ingøy og Rolvsøy, ennå lengre nord i havet.

"Langs øde snaufjell i vill og naken natur" betegner vegetasjonen på strekningen. Når man kjører ut til Havøysund, beveger man seg gjennom et landskap hvor vegetasjon i form av skog og andre større vekster er omtrent fraværende, og oppe på fjellet er det kun lyng og gresstuster som klamrer seg fast mellom steinene. Ikke en eneste hytte er å se, og det eneste som vises av menneskelige inngrep er vegen og samenes reingjerder og slakteplass.

Her kan du lese mer om tiltak under planlegging. 

Her kan du se prosjektskissa til rasteplassen i Selvika.

 

 

Skjema