Værsituasjonen fredag morgen

Kulde, kombinert med barfrost og vind, resulterer i ising på båter og frosne vannrør. To båter har gått ned i Snefjord. Ingen båtanløp til øyene siden mandag. Den kommunale nettsiden brukes flittig.
Temperaturen er ca. 15 kuldegrader. Det mest kritiske nå er den lave temperaturen, kombinert med vind og barfrost. Faren for ising på båtene er stor. Måsøy kommune har fått melding om flere frosne vannrør og ber privatboliger, spesielt med kaldkjellere, om å frosttappe. Måsøy kommune frosttapper på omsorgsboligene i Havøysund.

Natt til torsdag sank en båt i Snefjord. I løpet av ettermiddagen i går sank den andre. Dette på grunn av ising på båtene.

Det har ikke vært båtanløp på øyene (Ingøy og Rolvsøy) siden mandag ettermiddag. Hurtigbåten Kobbøy har også innstilt ruta fredag morgen.

Butikken på Ingøy melder om fritt for melk. Kjøpmannen regnet med at han blir fri for poteter, frukt og grønnsaker utover dagen i dag. På Gunnarnes har butikken bunkret inn mer varer enn vanlig på grunn av meldinga. Han er ikke fri for noen matvarer.

Bussavgang fra Havøysund fredag morgen er innstilt.

Den kommunale kriseledelsen vil ha møte i løpet av dagen for å vurdere og planlegge beredskapen til helga.

Den kommunale nettsiden brukes flittig av folk. I går var det 1800 besøkende. Det normale er nærmere 800. Systemet teller unike IP-adresser, noe som kan sammenlignes med forskjellige datamaskiner. Datamaskiner som er koblet bak en brannmur, eks. nettet på rådhuset, telles kun som en IP-adresse/datamaskin.

Skjema