Vedr. diskusjonsforum og gjestebok

Kommunens diskusjonsforum er for tiden ikke tilgjengelig. Det henger sammen med flere forhold.
- Diskusjonsforumet skal være en møtearena hvor man kan ta del i konstruktive debatter. En god del av innleggene kan ikke sies å være av en slik karakter.

- Måsøy kommune har et klart ansvar i forhold til de innlegg som ligger tilgjengelig på hjemmesiden. Diskusjonsforumets moderator (redaktøren) vurderer løpende innholdet i de enkelte innlegg, og sletter de innlegg som vurderes som støtende, injurierende eller på andre måter upassende. Enkelte tråder i diskusjonsforumet vurderes som langt over grensa for hva som skal liggende tilgjengelig på en offentlig side.

- Diskusjonsforumet er tilrettelagt for at de som skriver innlegg skal kunne være anonyme. Det er en utfordring som muligens må vurderes nærmere. Loppa  og Gamvik  er eksempler på kommuner som har måtte legge ned sine diskusjonsforumer, nettopp på grunn av at anonyme personer har en formening om at et kommunalt diskusjonsforum er rette plassen for å gi uttrykk for all sin misnøye.

Diskusjonsforumet vil følgelig bli utilgjengelig inntil videre. Måsøy kommune har forståelse for at dette er en etterspurt tjeneste, så vi vil forsøke å få en løsning på plass med det første. Gjesteboka skal imidlertid ikke være noen erstatter for et diskusjonsforum. Innlegg som ikke hører hjemme i en gjestebok vurderes følgelig å bli slettet. Det bes om at dette respekteres.

Roy Allan Hansen
redaktør/moderator

Skjema