Velkommen til åpen dag i Høtten barnehage 21. mars

Barnehagedagen 2006 markeres av barnehager over hele landet. Høtten barnehage har åpen dag, og ønsker alle hjertelig velkommen til den flotte barnehagen vår.
Kafe med utstilling
I den forbindelse har vi kafe med utstilling av bilder fra barnehagehverdagen og kunst som barna har laget. Vi selger kaffe, kaker og ei avis som vi har laget. I løpet av dagen, vil det og være mulighet for å delta i aktiviteter sammen med barn og voksne i barnehagen.
Barnehagedagen 2006 skal synliggjøre at barnehagen tar barn på alvor og har plass for alle barn. Gjennom å vise frem barnehagen fra innsiden vil vi bidra med kunnskap om barnehagen og vise hva den kan tilby som læringsarena med vekt på omsorg, lek og læring.

Vi har laget et program som viser hva som skjer i barnehagen denne dagen. De som har lyst er velkommen til å delta.

Kl. 10.30 -11.15

Aktiviteter i polarhallen sammen med Torskebua

Kl. 11.30 - 12.00

Maleaktivitet sammen med Kveitebua

Kl. 12.15 - 12.45

Samlingsstund sammen med Hysebua

Kl. 13.00 - 14.00

Uteaktivitet sammen med Seibua

Kafeèn åpner kl. 11.30 og er åpen til kl. 15.30.

Barnehagedagen 2006
Barnehagedagen 2006 er en synliggjøring av at barnehagen er en inkluderende læringsarena med plass for alle barn.

21. mars er årets barnehagedag. Utdanningsforbundet, Fagforbundet og KFO vil gjøre dette til en årlig markering av hva barnehagen står for.

Regjeringen har flyttet ansvaret for barnehagene til et nytt kunnskapsdepartement. Kunnskapsminister Øystein Djupedal er opptatt av helhet og sammenheng i utdanningen fra barnehage til universitet og har uttalt at "når barnehageområdet er inkludert i Kunnskapsdepartementet, er det for å sikre helhet og sammenheng i opplæringstilbudet til barn og unge. Selve fundamentet for læring legges i tidlige barneår, og i dag har de fleste barn barnehage-erfaring før de begynner på skolen. Barnehagens betydning som pedagogisk institusjon er derfor større enn noen gang."

Regjeringens mål i barnehagepolitikken er full barnehagedekning, høy kvalitet og lav pris. Når full barnehagedekning er nådd, vil regjeringen innføre en lovfestet rett til plass i barnehage. Barnehagetilbudet skal være tilgjengelig for alle som ønsker det ved å legge til rette for utbygging av rimelige barnehageplasser med god kvalitet. Vi støtter disse målene i barnehagepolitikken. Vi oppfordrer kommunepolitikerne til å ta et ansvar i vår kommune og legge til rette for nødvendig vekst og utvikling i sektoren slik at barnehage blir tilgjengelig for alle som ønsker det!

Statsråden sier også at "de ansatte er barnehagens viktigste ressurs. Jeg vil bidra til å ta vare på og utvikle de ansattes kompetanse. Derfor legger vi fram en kompetanseplan for barnehagesektoren. I en omfattende utbyggingsperiode må vi ta vare på kvaliteten i barnehagene. Barnehagen skal ikke bare være et oppbevaringssted, men et pedagogisk tilbud av høy kvalitet. I barnehagen skal barna få utvikle seg sammen med andre barn og få en smak av kunnskap!"

Barnehagen fikk 1. mars en ny rammeplan som sier at "barnehagens samfunnsmandat er å tilby barn under opplæringspliktig alder et omsorgs- og læringsmiljø som er til barns beste. Den skal både være en pedagogisk virksomhet og et velferdstilbud for småbarnsforeldre".

Vi vil bidra til å spre kunnskap om barnehagen og vise hva barnehagen kan tilby som en læringsarena med vekt på omsorg, lek og læring. Over hele landet blir barnehagen i dag vist fram. I vår kommune er det arrangementer som vil vise dette: Vi har åpen dag i barnehagen der alle kan delta på noen av aktivitetene  vi har i vår hverdag, vi har veggavis på Coopen for å gi dere en smakebit på hva året inneholder, og vi selger også 1 utgave av Høtten Tidene..

Kom og vær med!!!

Skjema