Eni om oljevernberedskapen i Måsøy

Eni vet fortsatt ikke hvordan risikoområdene Ingøy og fuglefjellet Hjelmsøystauren, samt Norges beste fiskefelt, skal sikres ved oljeutslipp fra Goliat. Ordfører ba i mail av 17. mars om en rask skriftlig klargjøring av hvilke beredskapsmessige tiltak Eni Norge vil iverksette i Måsøy kommune i forbindelse med Goliatutbyggingen.

Eni svarte i brev mottatt 4. april på ordføreres henvendelse. Eni skriver at de er i ferd med å utarbeide de studiene som legges til grunn for valg av beredskapsløsninger for utbygging og drift av Goliat. Studiene skal etter planen være ferdig i løpet av oktober 2008 og inngår i konsekvensutredningen for utbygging og drift av Goliat. Konsekvensutredningen skal bli sendt til Måsøy.

 

Videre skriver de at de løsninger som Eni velger skal tilfresstille regelverkets krav og det rammeverket som er lagt for petroleumsvirksomheten i Barentshavet.

 

Eni skriver videre at de er inneforstått med de synspunkter som Måsøy kommune har gitt uttrykk for vedrørende at Måsøy vil bli berørt ved oljeutslipp fra Goliat.

 

Eni ber om forståelse for at de ikke kan konkludere med hensyn til valg av beredskapsløsninger før studiene er gjennomført og evaluert.

 

Skjema