Ingalill 005 lite_100x84

Ordfører kritisk til ENI

Måsøy kommunes beliggenhet med risikoområdene Ingøy og fuglefjellet Hjelmsøystauren, samt Norges beste fiskefelt, gjør at kommunen krever bemannet beredskapsbase lokalisert i Måsøy kommune. Dette kunne ikke ENI Norge imøtekomme på et møte avholdt 14. mars. Ordføreren vurderer å ta opp saken med tre ministre.

Ordføreren  har sendt en henvendelse til oljeselskapet ENI hvor hun skriver: 

Viser til møtet med Måsøy kommune i Havøysund 14.03.08 angående oljevernberedskap i Måsøy i tilknytning til Goliatutbygginga. Måsøy kommune konstaterer at det ikke framkom nye beredskapsmessige tiltak rettet mot vår kommune i møtet 14.03.08. 

Vår beliggenhet, med risikoområdene Ingøy og fuglefjellet Hjelmsøystauren, samt Norges beste fiskefelt, gjør at vi krever bemannet beredskapsbase lokalisert i Måsøy kommune. Dette kunne ikke ENI Norge imøtekomme.

 

Som ordfører ber jeg om en rask skriftlig klargjøring av hvilke beredskapsmessige tiltak Eni Norge vil iverksette i Måsøy kommune i forbindelse med Goliatutbyggingen.

  

Etter denne klargjøringen vil jeg vurdere å ta opp Måsøy kommunes beredskapssituasjon med følgende statsråder: Olje- og energiministeren, miljøvernministeren og fiskeri- og kystministeren.

Skjema