Innovasjon innenfor fiskeindustrien

A/S Havøysund Patentslipp har nå tatt steget videre fra fiskebåten til mottaksanleggene med enda et produkt som tar vare på både folk og fisk. Vi snakker om en nyutviklet, komplett mottaksstasjon for landanleggene.
Pressemelding fra A/S Havøysund Patentslipp.

A/S Havøysund Patentslipp har nå tatt steget videre fra fiskebåten til mottaksanleggene med enda et produkt som tar vare på både folk og fisk. Bedriften har levert, og leverer fortsatt fiskebehandlingslinjer til fartøy, men nå også komplette mottaksstasjoner for landanleggene.

slippen  01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med sin nyutviklede mottaksstasjon for fiskeindustrien vil bedriften fortsette arbeidet med å finne løsninger for å gjøre jobben enklere for folk som tidligere løftet og lempet fisk under sløying. Samtidig har bedriften en helt klar målsetting om å bevare kvaliteten på fisken. Ved hjelp av bulkløftere og transportbånd transporteres fisken automatisk gjennom hele prosessen med sløying av fisk. På den måten spares rygg og armer, og fisken får ikke skader av å bli kastet fra binge til binge. Den nye mottaksstasjonen gjør det også enkelt å sortere biprodukter, og rengjøringen er mye enklere enn andre, mer tradisjonelle løsninger.

Hele mottaksstasjonen er bygd opp av et modulsystem i rustfritt materiale, som gjør det enkelt å utvide kapasiteten etter hvor mange båter man ønsker å betjene samtidig.
Etter et godt samarbeid med fiskeindustrien, samt en testperioden hos et mottaksanlegg, har A/S Havøysund Patentslipp med dette kommet frem til enda et produkt som brukerne har spurt etter.
Det hele startet med en forespørsel fra en fiskekjøper under Nor-Fishing 2004, og nå er altså mottaksstasjonen for fiskeindustrien klar for markedet.

slippen  02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last ned brosjyre (PDF)

For nærmere informasjon kan Bernth R. Sjursen hos A/S Havøysund Patentslipp kontaktes.

Skjema