Næringsprosjektene i kø i Måsøy

Næringslivet i Måsøy kommune ser mulighetene. Måsøy er en livskraftig kystkommune som med drahjelp fra staten vil skape mange arbeidsplasser. Kommunen forventer sin andel av de 75 millionene som skal tildeles kyst-Finnmark.
Næringslivet i Måsøy kommune ser mulighetene.  Måsøy er en livskraftig kystkommune som med drahjelp fra staten vil skape mange arbeidsplasser. Kommunen forventer sin andel av de 75 millionene som skal tildeles kyst-Finnmark.

Måsøy kommune har nå oversendt sin presentasjon angående disse midlene til Kommunal- og regionaldepartementet. Måsøy kommune var sammen med de andre kystkommunene i Finnmark innkalt til et møte 6.januar med Finnmark fylkeskommune, hvor fordeling av disse midlene var tema.

Følgende prinsipper var det enighet om:
· Kommunene Vardø, Gamvik, Loppa og Hasvik har størst problem og skal prioriteres.
· Alle kystkommunene i Finnmark har problemer og skal tildeles midler.
· Midlene kan kanaliseres gjennom næringsfondene/andre fond i kommunene. Utgangspunktet er at den enkelte kommune har best kjennskap til hvor en kan få effekt av midlene.

For Måsøy kommunes vedkommende er det ønskelig å bruke en eventuell tildeling av midler til prosjekter som kan gi arbeidsplasser. Måsøy har landets største fraflyttingsprosent med over 45 % reduksjon i folketallet siden 1980. Kommunen har ikke råd til å velge en strategi hvor vi framstiller oss selv som en lite attraktivt kommune å bo i.

Strategien er å være med på å skape og opprettholde arbeidsplasser. Dersom det offentlige skal være med i en eventuell etablering, må dette skje sammen med private aktører som selv er villig til å ta en økonomisk risiko.  Folketallet kan kun stabiliseres eller økes dersom det er arbeidplasser for kommunens innbyggere.
 
I kommunens presentasjon er det  også med en orientering om infrastrukturtiltak for å synliggjøre de store og viktige prosjektene som er under arbeid eller planlagt i Måsøy kommune.

Kommunen er  usikker på om det skal søkes på enkeltprosjekt eller en tiltakspakke for Måsøy kommune og ordføreren ber om et avklarende møte med Kommunal- og regionaldepartementet så raskt som mulig.

Les hele dokumentet som Måsøy kommune har sendt til KRD her

Skjema